Samenwerken in de praktijk is een Serious Game

24 juni 2023

Goede samenwerking tussen organisaties kan soms erg lastig zijn. Veelal is er sprake van tegenstrijdige belangen en is het soms moeilijk om je goed in de ander te kunnen verplaatsen. Toch zul je met elkaar door één deur moeten om een hoger doel te kunnen behalen. Dit is heel belangrijk voor de zorg van de toekomst, want deze is grotendeels afhankelijk van hoe goed wij in staat zijn om samen te werken.

Hoe leuk zou het zijn als we de hobbels op de weg die we tegenkomen tijdens een samenwerking kunnen oefenen? En wat als dat oefenen ook nog eens aanvoelt als een spel dat we aan het spelen zijn?

Tijdens het symposium Samen sterk in de regio op 24 juni jl. hebben onze adviseurs Mathilde Winsser Philippo, Julia Wijnia samen met Caroline Zoon (adviseur Samergo) een spel begeleid voor paramedici. De spelers kregen tijdens het spelen van deze “Serious Game” inzicht in de belangen van de anderen en werden spelenderwijs gedwongen om tot een gezamenlijk resultaat te komen.

Na afloop is er nog uitvoerig met elkaar gereflecteerd over deze relatief nieuwe manier van oefenen. De feedback van de deelnemers op de Serious Game was uitermate positief. Wat ons betreft, wordt deze tool vaker ingezet binnen organisaties in de zorg.

Ben je ook benieuwd wat deze Serious Game voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Mathilde of Julia, zij vertellen je er graag meer over.

Ga terug naar nieuwsoverzicht