Gezond leven en preventie

Gezondheid is een breed begrip. Het betreft het fysieke, mentale én maatschappelijk welzijn van mensen en wordt beïnvloed door de leefomgeving, leefstijl, (mentale) gezondheidsvaardigheden, sociale netwerk en de mate waarin iemand mee kan doen in de samenleving. Een gezonde leefstijl met aandacht voor een gezonde leefomgeving, vanaf het prille begin van het leven, moet onderdeel uitmaken van het dagelijks leven van burgers. Als daarbij ondersteuning nodig is, is het publieke of sociale domein daarvoor de eerst aangewezen plek.

Rol ROS Friesland

Als ROS zijn we actief bij veel projecten waarbij het stimuleren van gezond leven en preventie centraal staat, waarbij we het gedachtegoed van Positieve Gezondheid uitdragen. We verbinden de bestaande partijen en begeleiden projecten met proces- en projectmanagement en werken hierbij veel samen met de Friese Preventie Aanpak.

Thema-indeling
Binnen het IZA-thema Gezond leven en preventie vallen de thema’s:

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met onze adviseurs Julia, Mathilde of Sylvie. Voor vragen over Geboortezorg en jeugd, stel ze aan adviseur Maaike of projectleider Bea.