Zorgplein Lemmer start met netwerkontwikkeling Positieve Gezondheid

20 maart 2018

Zorgplein Lemmer, in het hart van Lemmer, een pand waarin meerdere (eerstelijns)zorgverleners en professionals zijn gehuisvest. Sinds 2017 zijn de huisartsen Arentsen en Groeneveld eigenaren van het pand. Naast huisartsenzorg, is er onder andere oefentherapie, fysiotherapie, diëtetiek, thuiszorg en ondersteuning vanuit het sociaal wijkteam en een FACT+ team voor de inwoners aanwezig. De wens is om de huidige samenwerking verder te intensiveren, met de overtuiging dat dit uiteindelijk de patiënt/inwoner ten goede komt.

In februari heeft ROS Friesland interviews gehouden met deze professionals. Hieruit is naar voren gekomen dat men in Zorgplein Lemmer in de ‘samenwerkingsstand’ staat. Er zijn adviezen gegeven om de samenwerking verder te optimaliseren.

De huisartsen hebben het initiatief genomen met Positieve Gezondheid de samenwerking door te ontwikkelen. Na de resultaten uit de interviews is hier ook direct mee gestart. Vrijwel iedereen werkt al met enkele dimensies uit het spinnenweb, niemand werkt nog volgens het totale concept.

Afgelopen donderdag is de introductie Positieve Gezondheid vanuit ROS Friesland verzorgt. Deze eerste sessie stond in het teken van basiskennis over Positieve Gezondheid en uitwisseling over wat het kan betekenen voor jezelf als individu, voor jouw professie/ jouw bedrijf en voor Zorgplein Lemmer. Daarbij werd in groepen nagedacht over de kansen en barrières die hierbij kunnen ontstaan.

“Het wordt een succes van de patiënt”, zei één van de aanwezigen die avond, wat mooi illustreert dat bij Positieve Gezondheid de regie bij de patiënt ligt. De aanwezigen waren erg positief over de avond, de eerste stappen zijn gezet om Positieve Gezondheid een plek te geven in de praktijk en zo samenwerking te stimuleren. De komende maanden volgen enkele sessies met de betrokken professionals onder begeleiding van ROS Friesland. Wordt vervolgd in onze volgende nieuwsbrief.

Ga terug naar nieuwsoverzicht