Nieuwe NHL Stenden opleidingen, o.a. POHGGZ jeugd

15 juli 2019

NHL Stenden Hogeschool is verheugd u te vertellen dat ze een nieuw actueel en flexibel onderwijsaanbod hebben ontwikkeld voor de cursus Praktijkondersteuner Somatiek, GGZ, GGZ Jeugd en VGG!

*** UITGELICHT ***
Nieuw! Module GGZ Jeugd voor de POH GGZ!
NHL Stenden heeft een module POH GGZ Jeugd ontwikkeld. Steeds vaker kwam de vraag voor een module als deze en nu ligt een mooi en verdiepend programma klaar. De module is een verdieping op de cursus POH GGZ. Als Praktijkondersteuner POH GGZ Jeugd ben je de spil tussen kind, gezin, huisarts, school, gebiedsteams, GGD en GGZ-instellingen. Tijdens de module wordt gewerkt aan een verdere verdieping van de eigen sociale kaart. Het gaat hierbij om het kennen van de hulpverlening binnen eigen regio, vaardigheden als het goed kunnen analyseren, taxeren, handelen en monitoren van en de specifieke kind- en gezinsproblematieken die spelen. Denk aan (vecht)scheidingen, mishandeling en kinderen van ouders met psychische problemen. Ook beelden als ADHD en autisme, leerproblemen en ontwikkelingsachterstanden, angst en dwang en verslavingen komen aan bod. De cursus bestaat uit 8 dagen op de maandag. Kijk voor meer informatie op de website!

Verder…. is er een uitdagend programma met losse modules die ook te volgen zijn als deskundigheidsbevordering, nascholing en/of masterclasses. De samenstelling van de deelnemers kan hierdoor variëren. Ervaringen vanuit verschillende expertise gebieden kunnen worden gedeeld, eigen casuïstiek staat centraal. Kijk op de website voor meer informatie!

 

 

Ga terug naar nieuwsoverzicht