Toekomst van Ehealth in de eerstelijnszorg

12 mei 2015

Donderdag 30 april 2015 vond er in Den Haag een bijeenkomst plaats naar aanleiding van het trendboek Spelen met de zorg voor morgen. Dit trendboek gaat over de toekomst en mogelijke impact van ehealth in de eerstelijn.

ROS Friesland denkt ook graag mee over innovatie binnen de eerstelijn en was dan ook aanwezig op de bijeenkomst in Den Haag. Onder de ongeveer honderd aanwezigen zaten onder andere, beleidsmakers, zorgaanbieders, bestuurder en patiënten. Wij gingen met elkaar in gesprek over scenario’s als “wat als in 2020 alle zorgconsulten online plaatsvinden”.

Wat opviel tijdens de paneldiscussie is dat de gevolgen vaak als positief voor de patiënt worden gezien. Denk aan ‘betere service omdat er beter geluisterd wordt of de patiënt staat meer centraal’ als gevolg van meer online beoordelingen. In het panel zat onder andere een huisarts Van Pinxteren, deze veroorzaakte hilariteit met de opmerking wat een App moet met de patiëntvraag: ‘ik voel me moe, en ik heb ook pijn in mijn knie als ik onrustig ben’. Volgens hem zal de huisarts niet zomaar plaatsmaken voor een App, maar kan deze wel ondersteunen bij zorgverlening.

Het was erg inspirerende om een middag lang met een groep mensen over de toekomstscenario’s en mogelijke impact voor de eerstelijn te praten.

Heeft u vragen over Ehealth of zelfmanagement binnen uw praktijk dan kunt u contact opnemen met ROS Friesland via Erwin Brameijer, e.brameijer@rosfriesland.nl.

Het gehele verslag

Ga terug naar nieuwsoverzicht