Symposium Samenwerken in de Geboortezorg, stand van zaken III. Wat moet? en wat is goed?

18 november 2015

Het jaarlijkse symposium van het Consortium Zwangerschap en Geboorte Noord Nederland op 6 november jl. over de samenwerking in VSV’s verliep weer zeer geanimeerd! Deze keer werd het symposium georganiseerd door ROS Friesland in samenwerking met ELANN, ProGez en de AVAG en de projectleiders van ProKind en ACTion.

Zo’n 120 verloskundigen, huisartsen, gynaecologen, kraamzorgmanagers en O&G verpleegkundigen uit de drie Noordelijke provincies en studenten van de AVAG namen deel aan de workshops over o.a. Integrale geboortezorg in Heerenveen en Hoogeveen, Privacy en gegevensdeling, Cliëntenparticipatie. Voorafgaand aan de workshops nam Pim Valentijn de aanwezigen mee in een verhaal over de do en don’ts van samenwerking, vanuit internationaal en nationaal perspectief. Zoals: als het doel van de samenwerking niet voor iedereen duidelijk is, is het samenwerkeritis, ofwel tijdverspilling. Een verslag van de workshops op basis van de digitale evaluatie en de centrale presentaties vindt u binnenkort op
http://www.zwangerschapengeboorte-nn.nl/noordnederland

Op deze site kunt u nu al de Handreiking Zorg voor Kwetsbare Zwangeren raadplegen voor informatie, voorbeelden van protocollen en documenten, websites om verder te zoeken, e.d.

Ga terug naar nieuwsoverzicht