Succesvolle Workshop Veranderingen in de zorg- Business(model) as usual?

3 november 2014

Donderdag 30 oktober vond de workshop “Veranderingen in de zorg-Business (model) as usual?”plaats met een multidisciplinaire groep eerstelijners. Hoe divers de groep ook was de redenen voor deelname lagen dicht bij elkaar “omgaan met de zorg die verandert”,“hoe zet ik de zaken die ik doe op papier?”, “wat doe je wel en wat doe je niet?”.

Jille Sol (de workshop leider) wist goed op deze vragen in te spelen door de aanwezigen de eerste helft van de middag kennis te laten maken met een Business Model aan de hand van voorbeelden en een quiz. Daarna gingen ze ook zelf oefenen met een krant als voorbeeld zodat ze het model in de vingers zouden krijgen.

De tweede helft werd besteed aan de vragen vanuit de praktijk. Er waren drie zorgverleners die graag een eigen casus wilden inbrengen. In drie groepen werden deze casussen verder uitgewerkt. Door op deze manier te werken konden de deelnemers boven de praktijk staan. Doordat alle aanwezigen het model goed in de vingers hadden, met behulp van de oefeningen van de eerste helft, ontstonden er goede inhoudelijke discussies.

De reacties na afloop waren zeer positief, een mooie uitspraak die één van de deelnemers aan het eind van de bijeenkomst gaf was “het heldert op in mijn hoofd”.

Door de enthousiaste reacties en ook door de vragen voor vervolg (“want hoe zorg je nou dat je die klant motiveert om hiermee verder te gaan”) zal ROS Friesland kijken of wij deze en/of een vervolg workshop ook in 2015 kunnen aanbieden. Hou onze nieuwsbrief en website in de gaten.

Ga terug naar nieuwsoverzicht