Sportimpuls 2015: Wijkscan ‘Gezondheid, sport en zorg’ geeft inzicht

26 januari 2015

Werkt u samen met sport- en beweegaanbieders die de ambitie hebben om meer mensen in de buurt aan het sporten en bewegen te krijgen?

Vanaf 12 februari t/m 16 april 2015 kunnen lokale sport- en beweegaanbieders via Sportimpuls 2015 een subsidieaanvraag indienen. Bent u zorgverlener en werkt u samen met sport- en beweegaanbieders in een interventie, dan kunnen zij in samenwerking met u de aanvraag indienen. Als startpunt van de subsidieaanvraag heeft ROS Friesland in nauwe samenwerking met het NISB de Wijkscan ‘Gezondheid, sport en zorg’ ontwikkeld.

Wijkscan ‘Gezondheid, sport en zorg’

Deze scan geeft inzichten in de demografische samenstelling van een wijk. De gezondheidssituatie, het beweeggedrag van de inwoners en de leefbaarheid van de wijk. De rapportage helpt sportaanbieders, gemeenten en zorgverleners bij een goede analyse van de wijk. Een schat aan kennis voor als u betrokken bent bij het ontwikkelen van beleid of initiatieven op het gebied van gezondheid, sport en zorg. Wilt u als onderdeel van de subsidieaanvraag Sportimpuls de Wijkscan aanvragen? Neem dan contact op met onze adviseurs Thea Swierstra via t.swierstra@rosfriesland.nl of Nynke Schouwenaars via n.schouwenaars@rosfriesland.nl.

Voorbeeldrapportage ´Gezondheid,sport en zorg`

Ga terug naar nieuwsoverzicht