ROS Friesland netwerkpartner van Beterinhetgroen.nl

4 september 2015

Betere gezondheid en toename van welzijn van burgers in Friesland, daar levert ROS Friesland een positieve bijdrage aan door beterinhetgroen.nl te ondersteunen. ROS Friesland adviseert, begeleidt, levert kennis en inspiratie voor de doorontwikkeling van de (eerstelijns) zorg om te komen tot goede samenhangende zorg dichtbij burgers. ROS Friesland doet dit samen met andere partners, vanuit de maatschappelijke opdracht om ook voor de toekomst de zorg kwalitatief goed, toegankelijk, veilig en betaalbaar te houden. Hierin past de trend naar meer eigen verantwoordelijkheid voor burgers, zelfmanagement en preventie. Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor voldoende beweging en een gezonde leefstijl, sommigen van ons hebben echter soms een extra zetje nodig, de Beter in het Groen-zoeker faciliteert zorgverleners om mensen dit zetje te geven.

Inmiddels is er al op 500 locaties gezond aanbod vindbaar op: variërend van  laagdrempelige wandelgroepen en beweegprogramma in het bos, activerend aanbod in zorg-, beweeg- en/of beleeftuinen tot runningtherapie of werken in de natuur als vorm van dagbesteding of re-integratie. Wat al dit aanbod verbindt, is dat het plaatsvindt in een natuurlijke omgeving. Dit kan in een groots natuurgebied zijn, maar juist ook groen dicht bij huis, zoals een stadspark of zorg(moes)tuin.

Beter in het Groen is er voor burgers, patiënten en mantelzorgers, maar ook voor zorg- en welzijnswerkers die kinderen en volwassenen stimuleren gezond(er) te leven zoals huisartsen,  leefstijlcoaches en scholen.

Ga terug naar nieuwsoverzicht