Regiobeelden tonen urgentie aan

16 maart 2021

Een regiobeeld als ‘foto’ van de huidige zorgconsumptie. Hoe draagt dit bij aan de juiste zorg op de juiste plek? Ronald Wierstra van zorgverzekeraar De Friesland legt het uit. ‘Toekomstbestendige zorg vraagt samenwerking van heel veel partijen. Dat maakt het uitdagend om allemaal een rol te pakken. Maar dat is wél wat er nodig is. Een goed beeld van de situatie is daarbij een mooie start voor concrete actie.’

Want alleen als de huidige situatie scherp in beeld is, kan de juiste zorg op de juiste plek vorm krijgen. En die realisatie kan alleen maar samen. Wierstra: ‘Bij elkaar brengen van data zorgt ook dat mensen bij elkaar komen. Dat helpt al om de uitdaging waar we voor staan er een van ons allemaal te maken.’ Lees hier het interview op ZonMw.

Er zijn meerdere regiobeelden beschikbaar voor Friesland
Er is een provinciaal regiobeeld terug te vinden op de website van De Friesland. Deze is hier te vinden.
De sub-regiobeelden gemaakt door ROS Friesland vindt u hier:
Rapportage Regiobeeld NO Friesland
Rapportage Regiobeeld NW Friesland
Rapportage Regiobeeld ZW Friesland

Regiobeelden
De Juiste Zorg op de Juiste Plek organiseer je samen. Daarom is het belangrijk om met partijen een beeld te vormen van de huidige- en toekomstige zorgvraag. Het regiobeeld vormt de basis om gezamenlijk richting te geven aan de noodzakelijke acties. Op deze pagina tref je alle beschikbare regiobeelden in Nederland.

 

Ga terug naar nieuwsoverzicht