Oproep aan POH’s-GGZ om bij te dragen aan innovatie

31 juli 2015

Lex Wunderink van de afdeling Wetenschappelijk Onderzoek en Opleidingen van GGZ Friesland en de RUG, is op zoek naar POH’s-GGZ die betrokken willen zijn bij de ontwikkeling van een slimme screener voor de POH-GGZ. Het doel is om uitgaande van de behoeften en wensen van de mensen in de praktijk een soort toolbox te maken, waarmee je aan patiënten kunt vragen bepaalde domeinen van psychopathologie online te screenen. Dat gaat dan niet met lange vragenlijsten, maar met slimme computergestuurde vragen, die rekening houden met wat iemand eerder heeft geantwoord (Computer Adaptive Testing). De screener zal worden aangeboden aan marktpartijen op het gebied van eHealth, zoals ZorgIQ, Minddistrict, Interapy. Een aantal van die partijen hebben erg veel interesse om zo’n screener in te bouwen in hun pakketten.

Huib Burger van het huisartseninstituut in Groningen is erbij betrokken, en verder een aantal GGZ-kaderartsen. Er is ook contact met een groep Groningse huisartsen en POH’s-GGZ.

De tijdsinvestering is beperkt. Het zal gaan om ongeveer twee bijeenkomsten per jaar, om feedback en de voortgang te bespreken; als er meer gevraagd wordt, bijvoorbeeld om dingen in de praktijk uit te proberen, doen alleen diegenen mee die dat kunnen en willen. Als het een substantiële tijdinvestering vergt, zal daar een mouw aan gepast worden, maar daar is op dit moment nog geen sprake van. Het moet ook stimulerend en leuk zijn en niet veel extra tijd kosten; in Groningen is de club tot nu toe zeer enthousiast.

We zijn op zoek naar tien enthousiaste POH’s-GGZ die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan deze innovatie.

Het eerste overleg is gepland op 14 september van 17-19 uur.

Je kunt je per mail melden bij Harold Wenning of Jenneke Netjes.

Ga terug naar nieuwsoverzicht