Op weg naar de vitale Fries

24 oktober 2018

Als ROS Friesland zijn wij al vanaf het begin betrokken bij de vitaliteitsalliantie als één van de oprichters van deze Friese samenwerking. De partners van de Vitaliteitsalliantie bundelen hun kennis en krachten om de missie, Friese inwoners ondersteunen bij vitaal leven, te verwezenlijken. Want steeds meer Friese organisaties zijn vanuit hun identiteit bezig met vitaliteit; ieder op zijn eigen manier, maar steeds meer samen.

Op de website www.vitalefries.nl kunt u zien welke partijen er allemaal al zijn aangesloten.

De aangesloten partijen komen een paar keer per jaar bij elkaar voor uitwisseling van inspirerende verhalen en netwerken om krachten en kennis te bundelen. De laatste bijeenkomst van 6 juni jl. vond plaats bij Zorgbelang Fryslân. Thema: ‘in beweging over voeding’.

Met inspirerende sprekers als Jon Brouwers (huisarts in Bakkeveen) over de ‘man made blue zone’ die zij in Bakkeveen zijn gestart. En onderzoekster Louise Dekker over het onderzoek ‘Sun in Fryslân’. Met dit onderzoek ontwikkelen ze expertise en formuleren empirische onderbouwing voor toekomstige interventies ten behoeve van gezonder ouder worden in de regio Fryslân, maar ook daarbuiten.

Herma Kooke van Zorgbelang Fryslân vertelde over de opbrengsten van twee grote projecten in Friesland, ‘Goed Gevoed Ouder Worden in Fryslân’ en ‘De smaak te pakken krije’.

Een verslag hiervan kunt u hier lezen.

Wilt u ook graag aansluiten bij de alliantie of heeft u hier vragen over, dan kunt u contact opnemen via de website www.vitalefries.nl.

 

 

 

Ga terug naar nieuwsoverzicht