Nieuw: Masteropleiding Zorg, Welzijn en Technologie aan de NHL Hogeschool

16 juni 2015

In het domein van zorg en welzijn verandert er momenteel veel. Om goede ondersteuning te bieden, zullen organisaties moeten (blijven) innoveren. Daarbij wordt ook de inzet van technologie steeds belangrijker. Denk bijvoorbeeld aan online hulpverlening, apps, sociale media of serious games.

Maar het inzetten van deze toepassingen gaat vaak niet vanzelf. Er zijn professionals nodig met ervaring in de zorg- en welzijnspraktijk, die een brug kunnen slaan tussen technologie en de sociale kant van deze ontwikkelingen.

De NHL start daarom in september 2015 met de nieuwe masteropleiding Zorg, Welzijn en Technologie. Geïnteresseerd? Lees het online magazine.

————

Deze deeltijd opleiding is vooral interessant voor professionals uit de zorg- en welzijnssector, zoals hulp- of zorgverleners, teamleiders, etc. De techniek staat daarin dus niet centraal. Het gaat er om hoe eHealth- toepassingen zijn in te zetten zodat ze zinvol zijn voor cliënten/doelgroepen en de professionals die er mee werken. En daarmee de praktijk kunnen inspireren tot nieuwe, betere vormen van zorg en ondersteuning. 

In twee jaar tijd volgen de studenten vier masterclasses waarin steeds een andere fase uit een innovatieproces centraal staat. Vragen die onder andere aan bod komen: Hoe beoordeel je toepassingen op kwaliteit? Wat komt er kijken bij de ontwikkeling van een eHealth-toepassing?

Hoe verbind je mensen van verschillende disciplines en hoe krijg je ze mee in nieuwe werkwijzen?

De studenten werken aan praktijkopdrachten die ze direct kunnen toepassen binnen hun eigen organisatie. Studeren wordt op die manier tegelijkertijd: innoveren!

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Marcha Hartman, programma-manager van de opleiding: m.hartman@nhl.nl.

Brochure

Ga terug naar nieuwsoverzicht