“Na de training super enthousiast over CenteringPregnancy!”

20 oktober 2015

In oktober heeft ROS Friesland samen met TNO een training CenteringPregnancy georganiseerd. De verloskundigen van vijf Friese verloskundigenpraktijken hebben de training met succes gevolgd. De deelnemers beoordeelden de training met een 8,5 gemiddeld! Ze vonden de training “leerzaam, inspirerend, motiverend, praktisch toepasbaar en ook heel gezellig”. “Doordat de training in CenteringPregnancy-stijl wordt gegeven, ervaar je zelf de kracht van een groep.” De vijf Friese praktijken gaan binnenkort aan de slag met groepsconsulten in hun praktijk.

CenteringPregnancy
CenteringPregnancy, een relatief nieuw fenomeen, dat overgewaaid is vanuit de Verenigde Staten. Het is een alternatief voor de standaard individuele consulten bij de verloskundige. Bij CenteringPregnancy ontmoeten acht tot twaalf vrouwen met dezelfde zwangerschapsduur elkaar tijdens tien groepsbijeenkomsten. Ze krijgen tijdens deze groepsbijeenkomsten een grote rol in hun eigen zorgproces zoals zelf bloeddruk meten, wegen en hun eigen dossier bijhouden.

Resultaten
Onderzoek heeft aangetoond dat CenteringPregnancy veel positieve effecten heeft op o.a. de gezondheidsvaardigheden van zwangeren en daarom heeft TNO Child Health besloten dit model ook naar Nederland te halen. Op steeds meer plekken in Nederland, en nu ook in Friesland, wordt gewerkt volgens deze methode.

Ook interesse?
Bij voldoende interesse organiseert ROS Friesland volgend jaar opnieuw samen met TNO de tweedaagse training. Ook kunt u altijd de training volgen op locaties elders in het land. Ga voor meer informatie naar de website www.centeringhealthcare.nl.

Ga terug naar nieuwsoverzicht