Meld u nu aan voor hét evenement voor zorgverleners in de eerste lijn en gemeenten, met Huber en Rotmans

31 augustus 2016

RGF Groot IJsselland, RGF Het Noorden, ROS Friesland & Progez organiseren dit jaar hét evenement voor eerstelijnszorgaanbieders en gemeenten in de noordelijke regio’s op:

13 september 2016 
15.30 – 21.30 uur 
De Tamboer Hoogeveen

De zorg verandert snel, wij spreken zelfs van een kantelend zorgstelsel. Deze kanteling is de aanleiding voor dit evenement. We hebben voor u een interessant combinatie sprekers, Machteld Huber en Jan Rotmans.

Machteld Huber, positieve gezondheid
Binnen de zorg staat het concept positieve gezondheid van Machteld Huber sterk in de belangstelling. Zij ontwikkelde dit nieuwe, dynamische concept van gezondheid, gebaseerd op veerkracht, functioneren en eigen regie.

Zij onderzocht vervolgens het draagvlak hiervoor in het domein van zorg, de preventie en in de samenleving. De brede visie van patiënten, met zes dimensies van gezondheid, noemde ze ‘Positieve gezondheid’. Met dit concept leren zorgprofessionals beter aan te sluiten bij de behoeften van patiënten. Het concept helpt ook om op een andere manier naar beleid ten aanzien van zorg en welzijn te kijken.

Machteld Huber is arts-onderzoeker en initiatiefnemer van het Institute for Positive Health.

Jan Rotmans, transitie en duurzaamheid
Jan Rotmans geeft een concreet en soms ontluisterend beeld van de heftige botsing tussen de gevestigde orde en de opkomende nieuwe orde.

Hij laat zien wat ons te wachten staat en biedt inspiratie omdat in deze kantelperiode ieder individu en elk initiatief telt; iedereen kan juist nu het verschil maken.

Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid en oprichter van ICIS, DRIFT en Urgenda.

Het programma
15.30 uur – Inloop en ontvangst door dagvoorzitter Arie Jongejan, directeur Progez en Caransscoop

16.00 uur – Presentatie ‘Transities en duurzaamheid in de zorg’ Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid

17.00 uur – Presentatie ‘Pijlers voor positieve gezondheid’ Dr. Machteld Huber, artsonderzoeker, Institute for Positive Health                                                                    
18.00 uur – Soep en broodjes

19.00 uur – Workshops ronde 1 (zorgmodule bewegen, Triple aim, E-Health, Toolkit mantelzorg)

20.00 uur – Workshops ronde 2 (zorgmodule bewegen, Triple aim, E-Health, Toolkit mantelzorg)

21.00 uur – Afsluiting met een drankje

Meer informatie over de workshops en sprekers

Kortom een inspirerend programma, dat u niet mag missen!

Gelijk inschrijven

Ga terug naar nieuwsoverzicht