LHV en NIVEL starten publiekswebsite Kiesuwhuisarts.nl

29 juni 2015

Vanaf woensdag 1 juli is  de nieuwe publiekswebsite Kiesuwhuisarts.nl live. Het doel van deze site is patiënten te helpen bij het vinden van een huisartsenpraktijk op basis van de objectieve, niet-commerciële en betrouwbare gegevens van de NIVEL-huisartsenregistratie. 

Op Kiesuwhuisarts kunnen consumenten een huisartsenpraktijk zoeken op plaats of postcode, waarna de dichtstbijzijnde huisartsenpraktijken op een kaart worden getoond. Vervolgens kan de websitebezoeker meer informatie per huisartsenpraktijk bekijken en de praktijkwebsite bezoeken.

Het is ambitie dat Kiesuwhuisarts.nl zal aansluiten bij andere publiekswebsites waarop informatie over huisartsen te vinden is, zoals ZorgkaartNederland.nl en Thuisarts.nl. Onderscheidend is dat de bron, de huisartsenregistratie van het NIVEL, sinds jaar en dag een unieke en vaste referentie is voor overheidsinstellingen, beleidsmakers, beroepsverenigingen en wetenschappelijke onderzoeken.

Deze registratie wordt jaarlijks gecontroleerd door huisartsen zelf, die ook toestemming hebben gegeven voor publicatie van de basis- en zogenaamde etalagegegevens van hun praktijk. Al sind de oprichting in 1975 werken LHV en het NIVEL samen aan de huisartsenregistratie, die mede door het ministerie van VWS gefinancierd wordt. De registratie geldt als een belangrijke steekproefbron voor wetenschappelijk onderzoek naar en voor huisartsenpraktijken in Nederland.

Ga terug naar nieuwsoverzicht