Landingspagina Dashboard Live

9 april 2015

De pilotfase van het project Dashboard Gezondheid en Zorg in de wijk is afgerond. Het Dashboard is een digitaal instrument, dat informatie over gezondheid en zorg uit verschillende bronnen combineert. Het Dashboard is te raadplegen via een website.

De aanleiding voor het ontwikkelen van het Dashboard is dat zorgverleners, gemeenten en andere belanghebbenden bij de start van nieuwe (beleids)plannen zelf op zoek moeten naar informatie. Hiervoor leggen zij meerdere (papieren) rapporten naast elkaar en zoeken afstemming met relevante beleidsterreinen. Dit is omslachtig, tijdrovend en leidt doorgaans niet tot het gewenste resultaat.

Een tweede aanleiding is dat er bij verschillende organisaties in de provincie, die zich bezig houden met het verzamelen van informatie over gezondheid en zorg, de behoefte is om de informatie beter te beheren en beschikbaar te maken voor bijvoorbeeld zorgverleners en gemeenten.

Het Dashboard geeft gehoor aan bovenstaande wensen. De kracht van het Dashboard zit in het feit dat beschikbare informatie uit verschillende bronnen wordt gecombineerd. In het Dashboard is de expertise van vier organisaties gebundeld in een digitaal instrument.

Het Dashboard is bedoeld voor die partijen die de gezondheidszorg in de wijk, het dorp en de gemeente willen organiseren. Denk hierbij aan eerstelijnszorgverleners, gemeenten en hun welzijnswerk, CJG-coördinatoren, buurtsportcoaches en sportverenigingen.

U kunt het dashboard hier bekijken http://www.frieslandsnb.databank.nl/ .

Vanuit het Dashboard hebben wij een rapport over chronisch zieken ontwikkeld.

Bent u betrokken bij de zorg voor chronisch zieken en wilt u meer informatie hierover specifiek voor uw werkgebied? Het rapport Chronisch zieken geeft u inzichten in de aantallen, de veranderingen in de zorgvraag, het zorgaanbod bij u in de buurt en het sport en beweegaanbod. Een schat aan informatie voor het vormgeven van zorg voor chronisch zieken.

Interesse in het rapport Chronisch zieken?

Bent u geïnteresseerd? Wij kunnen met een intakegesprek uw wensen in kaart brengen en een offerte op maat maken. Neem voor vragen contact op met uw contactpersoon bij 1 van de vier samenwerkende organisaties. (voor ROS Friesland is dit Nynke Schouwenaars, n.schouwenaars@rosfriesland.nl, 06-30025107)

Dashboard en Fries Sociaal Planbureau

In Friesland is de oprichting van een Fries Sociaal Planbureau gaande. Omdat wij allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, is er veel afstemming tussen het Fries Sociaal Planbureau en het Dashboard. We kijken of het Dashboard rond de zomer kan opgaan in het Fries Sociaal Planbureau.

Houdt u dus ook vooral de ontwikkelingen rondom het Fries Sociaal Planbureau in de gaten.

 

DE Friesland

Financiering door het innovatiefonds van De Friesland Zorgververzekeraar 

 

Cofinanciering en uitvoering door

GGD

Sport Fryslan

Partoer

 

 ROS Friesland (1)

 

Projectleiding door ROS Friesland

 

 

 

 

Ga terug naar nieuwsoverzicht