Kijkje achter de schermen bij Netwerkontwikkeling Positieve Gezondheid Zorgplein Lemmer

3 juli 2018

Op een warme woensdagmiddag in juni vond er een werkbezoek plaats voor de gemeente De Fryske Marren, De Friesland Zorgverzekeraar en Zorgbelang Fryslân.

De professionals van Zorgplein Lemmer kijken met een goed gevoel terug op het werkbezoek. “Wij hebben duidelijk kunnen maken wat wij in samenwerking met andere partijen voor de cliënt kunnen betekenen.”

Kijkje achter de schermen
Er werd een inkijk gegeven in de zorg die geleverd wordt vanuit de verschillende disciplines. Huisartsen, thuiszorg, sociaal wijkteam, MIKS Welzijn, oefentherapeuten, fysiotherapeuten en het FACT+ team presenteerden hun verhaal in de verschillende werkruimtes in het pand. Ook de informatiebalie, die in de toekomst wordt gerealiseerd, werd gepresenteerd.

Reacties van zorgverleners
De zorgverleners van het Zorgplein ervaren dat het concept Positieve Gezondheid ook positieve energie geeft aan hun als zorgverlener. “Prachtig om te zien hoe ieder vanuit de eigen invalshoek kan bijdragen aan samenhangende zorg op maat. Intensief samenwerken vanuit een gezamenlijke visie maakt ons werk lichter, zinvoller en leuker.”

 De professionals hebben het als een geslaagde middag ervaren:

“Leuk, deze manier van ontmoeting en interactie met de gemeente en de zorgverzekeraar.”

Naast kennismaking met het Zorgplein Lemmer, was het doel om de ontwikkeling van het netwerk Positieve Gezondheid onder de aandacht te brengen.

Bij Positieve Gezondheid kijkt men vanuit verschillende dimensies van het spinnenweb, nadrukkelijk breder dan de reguliere zorg.

Welke verwachtingen hebben de verschillende zorgprofessionals hiervan?
Zorgverleners verwachten met deze inzet van Positieve gezondheid binnen het Zorgplein op een betere samenwerking tussen de verschillende disciplines.
Door een andere manier van gespreksvoering met de patiënt, wordt duidelijker waar de patiënt echt behoefte aan heeft, waardoor soms andere hulp ingezet gaat worden dan voorheen.

De netwerkontwikkeling van Zorgplein Lemmer gaat de komende tijd door.

Ga terug naar nieuwsoverzicht