Inspirerende bijeenkomst ‘Welzijn op Recept’ Smallingerland is gestart!

13 december 2016

21 november jl. was een gemêleerd gezelschap van welzijnswerkers en zorgverleners (o.a. praktijkondersteuners van huisartspraktijken, een apotheker, fysiotherapeuten en wijkverpleegkundigen) te gast in ‘De Holdert’ in Drachten. Zij waren hier om alles te horen over de stand van zaken en de verdere uitrol bij ‘Welzijn op Recept’. Factsheet Welzijn op recept 

Vanaf nu kunnen alle burgers van 65 jaar en ouder in de gemeente Smallingerland voor wie deze vorm van ondersteuning bedoeld is, verwezen worden.

Ook zorgverleners die zelf niet binnen de gemeentegrenzen gevestigd zijn, maar wel cliënten uit Smallingerland behandelen, kunnen deze mensen een recept voorschrijven. Aan het eind van deze inspirerende bijeenkomst hadden al 15 nieuwe zorgprofessionals zich gemeld om deze recepten ook te gaan voorschrijven.

Workshops MOS 
Belangstellende verwijzers kunnen deelnemen aan een door de MOS ontwikkelde workshop. Daarin aandacht voor het aanspreken van de intrinsieke motivatie van de burger/cliënt en hoe je helderheid geeft over wat de burger/cliënt van de ondersteuning van de welzijnswerker mag verwachten.

Data workshops:

  • dinsdag 20 december van 19:00 – 21:00
  • dinsdag 17 januari van 15:00 – 17:00.

Per workshop is er ruimte voor 12 deelnemers. Na opgave ontvang je van de organisatie de locatie in Drachten. Aanmelding kan via deze link.

Ga terug naar nieuwsoverzicht