Het borrelt en bruist in Friesland!

20 april 2015

Gezond In….: in je eigen omgeving samen aan de slag om gezondheidsachterstanden aan te pakken.

Op 8 april leverden in het gemeentehuis in Buitenpost  maar liefst 60 mensen, waaronder veel deelnemers  uit de eerste lijnszorg, hun enthousiaste bijdrage aan de start van een gezondere toekomst voor iedereen in de gemeente, zie http://www.gezondin.nu/home/nieuws/21-gezond-in-achtkarspelen

ROS Friesland had het voortraject ondersteund bij het uitnodigen van eerstelijns zorgverleners en het leveren van informatie over de zorgvraag in de gemeente.

Op de avond zelf namen de regioadviseur en de leefstijl coördinator van de ROS met veel plezier deel aan de collectieve brainstorm.

Gezond in… is het stimuleringsprogramma van VWS dat GIDS-gemeenten helpt bij het versterken van hun lokale aanpak van sociaal economische gezondheidsverschillen (SEGV).

Dat zijn systematische verschillen in gezondheid en sterfte tussen mensen met een hoge en mensen met een lage sociale positie.

Het idee is dat juist gemeenten gezondheidsverschillen effectief kunnen verkleinen door een brede en duurzame aanpak in de buurt of wijk, samen met lokale partijen en met een actieve rol voor de burgers zelf.

In Friesland is het programma in een groot deel van de gemeenten van toepassing.

Meer over het programma en de gemeenten die het betreft op de website http://www.gezondin.nu/home

Ga terug naar nieuwsoverzicht