Een infographic over e-health in de GGZ, heeft u er iets aan?

17 november 2015

Minddistrict en Gx maken implementatie ehealth makkelijk met toolkit

Cliënten online zorg bieden: veel zorgverleners en instellingen willen dat graag. Bijvoorbeeld om betere zorg te kunnen leveren, of om service aan cliënten te verhogen. Maar de implementatie van ehealth is vaak een struikelblok. Minddistrict lanceert een nieuwe toolkit die behandelaren en teamleiders helpt om online zorg succesvol en gemakkelijk kunnen implementeren.

Vorig jaar deed Minddistrict in samenwerking met de Gx, een netwerk van negen innovatieve GGZ-instellingen, en met de financiële steun van ZonMw een grootschalig onderzoek naar de implementatie van ehealth. Op basis van die resultaten is deze nieuwe methode ontwikkeld.

Grootste onderzoek implementatie van ehealth in de GGZ

Nooit eerder werd er zo’n grootschalig onderzoek naar de implementatie van ehealth in de GGZ gedaan. Hiervoor zetten Minddistrict en de Gx samen een enquête uit onder 9 verschillende GGZ-instellingen en bijna 700 behandelaren. Met een kleiner aantal behandelaren zijn diepte-interviews gehouden. Ook werden focusgroepen georganiseerd: bijeenkomsten met behandelaren van Gx-instellingen waarin de toolkit werd uitgewerkt.

De resultaten

Op basis van de resultaten van het onderzoek werd niet alleen de toolkit ontwikkeld, maar werd ook een infographic ontworpen. De infographic laat op een toegankelijke manier zien hoe ehealth eigenlijk wordt gebruikt in de zorg. Zo blijken behandelmodules het populairste onderdeel van online zorg te zijn, is tijd wel een factor bij de implementatie van ehealth maar niet bij opschaling, en snapt 94% van de ondervraagde zorgverleners het nu van ehealth. Bekijk de resultaten in de infographic.

Ga terug naar nieuwsoverzicht