‘Crosstrainer met Triple Aim’

28 juni 2016

‘Crosstrainer met Triple Aim’

‘Een betere wereld begint bij jezelf’; Dus als je een bijdrage wilt leveren aan een betere gezondheidszorg moet je tenminste ook zelf bereid zijn om aan je gezondheid te werken(?).

Als levensgenieter zorg ik goed voor mij zelf en dat betekent in mijn geval ook dat ik (ruim) voldoende versnaperingen tot mijn beschikking heb en ook tot mij neem. Om de mogelijke gewichtstoename die vervolgens op de loer licht voor te zijn, gebruik ik sinds enige tijd een fitbit die onder meer mijn beweging monitort. De norm die deze aangeeft is 10.000 stappen per dag, om deze elke dag te halen moet je soms slimme combi’s maken.

Via contacten vanuit het regioteam Leeuwarden/Noord-West* werd ik geattendeerd op een internet- tv uitzending van mednet over Triple Aim in Limburg.

Voor wie nog niet bekend is met triple aim, even een korte toelichting: bij het verbeteren van zorg rondom patiënten komt het begrip Triple Aim steeds vaker om de hoek kijken. Triple Aim staat voor het gelijktijdig realiseren van drie doelstellingen:

  • Het verbeteren van de ervaren kwaliteit van zorg
  • Het verbeteren van de gezondheid van een gedefinieerde populatie
  • Het verlagen van de kosten per hoofd van de bevolking’

Tijdens de interactieve (om de stellingen en vragen te beantwoorden moest ik even van de crosstrainer af) uitzending werd met betrokkenen in gegaan op Triple Aim projecten die op dit moment lopen in Limburg. Er werd onder meer ingezoomd op afspraken tussen de verschillende  partijen, de financiering en leerpunten om anderhalvelijnszorg succesvol te implementeren.

Tevens kwam het voordeel van anderhalvelijnszorg voor de patiënt, namelijk: zorg dichtbij, laagdrempelig en het eigen risico wordt niet opgesoupeerd, aan de orde.

Kortom een mooie combi: Geïnspireerd door de Triple Aim praktijkvoorbeelden mezelf in het zweet werkend om te komen tot een betere gezondheid(szorg).

Meer informatie over ROS Friesland en Triple Aim vindt u hier of u kunt contact opnemen met Erwin Brameijer.     

(*het regioteam bestaat uit 2 regiodokters en een ROS adviseur, om substitutie van zorg naar de eerste lijn en anderhalvelijnszorg  bevorderen)

Een betere wereld begint bij jezelf

 

Erwin Brameijer
Adviseur

Ga terug naar nieuwsoverzicht