Consulent in de ggz voor de huisartsenpraktijk?

22 juni 2016

Op 7 juni kwam een groep van ruim twintig psychologen, psychiaters en andere potentiële consulenten bijeen om zich voor te laten lichten over wat de inhoud kan zijn van inzet als consulent ggz in de huisartsenpraktijk.

Ietje de Vries, kaderhuisarts ggz vertelde wat huisartsen die consultatie inzetten of in willen zetten, belangrijk vinden. Anne van Lammeren, psychiater UMCG, voegde daar haar ervaringen als consulent in een Groningse groepspraktijk aan toe. Enkele psychologen in de zaal vulden aan vanuit hun professie. De interactieve werksessie ging over vormen van consultatie, soorten consultatievragen, verantwoordelijkheden van de consulent en ook de benodigde vaardigheden. Want werken als consulent is echt iets anders dan behandelaar zijn. Een korte peiling aan het eind van de avond leerde dat zo’n twee derde van de aanwezigen overwoog om als consulent te gaan werken. Lastig daarbij is wel dat er geen centrale plaats van vraag en aanbod is. De beste manier is om als consulent de huisartsenpraktijk te benaderen of natuurlijk andersom.

Na de zomer organiseert ROS Friesland weer een werksessie voor de huisartsenkant om de beweging naar meer inzet van consultatie uit de gelden van de module POH-GGZ verder te versterken.

Voor meer informatie Jenneke Netjes, adviseur ggz, telefoon: 06-53508081.

Ga terug naar nieuwsoverzicht