Congres Chronische zorg: schatkist aan praktische kennis met veel Friese inbreng

23 januari 2017

Dit congres, dat plaatsvond op 14 december jl. in Utrecht bleek een schat aan nuttige informatie, aanpakmogelijkheden en praktijkervaringen te bieden om zelf mee aan de slag te gaan.

Van ontwikkelingen op Europees niveau tot flitspresentaties over een tool voor handige kennis-apps, alles werd even toegankelijk gepresenteerd.

Alle presentaties zijn hier te vinden.

De kern van het congres betrof een bijzonder praktische vergelijking van de stand van zaken en de vernieuwingen in de integrale/chronische zorg tussen landen in Europa. Opvallend: de herkenbaarheid voor de Nederlandse situatie.

De richting waarin zorg en welzijn zich, ook bij ons, de komende jaren verder zullen ontwikkelen, was hier te zien. De beleidsmatige en praktische bakens lijken nu overal verzet te worden richting een integrale benadering van zorg en daarin specifiek van chronische zorg. Kenmerken: holistischer, multidisciplinair en proactief; samenwerking/ integratie zorg en welzijn. Zinvol om hier met elkaar ook in Friesland op te anticiperen.

ROS Friesland herkent haar huidige inzet in het profiel van de noodzakelijk geachte integrator.

Daarnaast passeerden diverse praktijkvoorbeelden, leerpunten uit geëvalueerde pilots en ervaringen met het betrekken van patiënten bij zorgontwikkelingen de revue.

Marja Kuik was namens ROS Friesland als deelnemer aanwezig en maakte aantekeningen van deze lange en volle dag. Klik daarvoor op deze link.

Voor vragen is zij te bereiken via m.kuik@rosfriesland.nl of op 06 23868750.

Ga terug naar nieuwsoverzicht