CenteringPregnancy

7 november 2016

Op woensdag 12 en donderdag 13 oktober vond de tweedaagse training CenteringPregnancy plaats in Katlijk voor verloskundigen, kraamverzorgenden en anderen die professioneel betrokken zijn bij zwangerschap en bevalling. Na een korte theoretische start volgt anderhalve dag van trainen met elkaar. Een intensieve training, denkend en handelend vanuit de zwangere vrouw met als doel de zwangere actief bij het zorgproces te betrekken d.mv. sessies in groepen i.p.v. één op één.

Het trainen in groepsverband focust zich o.a. op anticonceptie, ondersteuning van de partner en gevoelens tegenover de bevalling etc. Na het zelf begeleiden van een groepsbijeenkomst en het krijgen van feedback hierop, volgt input over implementatie in de praktijk.

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u zich ook aanmelden, neemt u dan contact op met Tryntsje Haga, regioadviseur ROS Friesland.

CenteringPregnancy

Deelnemers ervoeren de training als zeer positief waarin de inhoud voldeed aan de verwachtingen en zelfs nog meer!
Dat wordt bewezen met het feit dat maar liefst 6 deelnemers een 9 gaven als eindcijfer.
Het gemiddelde cijfer van de training was een 8.

Een aantal reacties:

  • “Volle scholingsdagen waar je niet ‘leeg’ maar ‘met energie’ uit komt”,
  • Het samen met collega’s ‘ondergaan’ van CP was erg leerzaam, waardevol en ook nog leuk! Het heeft mijn ogen voor CP geopend”,
  • “Warme en waardevolle training, ik heb mij erg op mijn gemak gevoeld”.
Ga terug naar nieuwsoverzicht