Domotica-pilot in de gemeente Heerenveen

ROS Friesland heeft in opdracht van de gemeente Heerenveen een plan van aanpak opgesteld om een uitleenpunt voor domotica op te zetten, waarbij de initiële focus ligt op valpreventie en dementie.

Domotica
Domotica zijn (slimme) handigheidjes in en om huis om de leefomgeving veiliger te maken. Dit kan door dingen in huis te automatiseren zoals gordijnen en lampen, maar het kan hem ook zitten in andere veiligheidsmaatregelen zoals het bevestigen van een postopvangbak aan de voordeur. De gemeente Heerenveen wil de woonomgeving voor inwoners verbeteren door meer gebruik te maken van domotica en wil graag laagdrempelig de inwoner hiermee kennis te laten maken door een uitleenpunt te openen.

In de zomerperiode heeft ROS Friesland met succes een pilot gestart waarbij er een drietal domotica zijn getest: een GPS-horloge, de eenvoudige tablet de B-Brain en een dimbare bedlamp.

De pilot was bedoeld om ervaring op te doen met de verschillende domotica, te ontdekken waar de gebruikers tegenaan lopen en ook om het uitleenproces te optimaliseren.

Wil je meer informatie of heb je vragen over domotica? Neem dan contact op met onze adviseur Iris of projectleider Bea.