ROS Friesland is op zoek naar een adviseur (28-32 uur)

20 september 2022

ROS Friesland is als kennis- en expertisecentrum een dynamische en innovatieve organisatie die staat voor het bevorderen van samenwerking en innovatie tussen partijen in de eerstelijnszorg en domeinoverstijgend. Wij maken deel uit van een landelijk dekkend ROS-netwerk.

Het organiseren van een krachtige eerstelijnszorg in de regio, die kwalitatief hoogwaardig, betaalbaar en bereikbaar is èn aansluit bij regionale kenmerken en vraagstukken. Dat is de missie van ROS Friesland. Daarbij verbinden, adviseren en begeleiden we integrale samenwerkingen tussen zorgaanbieders, welzijnsorganisaties, zorgverzekeraars, gemeenten, patiëntenorganisaties en kennisinstituten.

Dat doen we onafhankelijk en deskundig. We staan open voor ontwikkeling. En durven dingen anders te doen. Ondernemen en ontdekken is voor ons een tweede natuur. Evenals samenwerken. Want samen maken we het verschil. In de eerstelijnszorg én in nauwe samenwerking met de andere (zorg)domeinen. Zo maken we de zorg samen steeds beter.

Onze werkzaamheden hebben betrekking op verschillende thema’s zoals de versterking van de organisatiekracht van de eerstelijnszorg, positieve gezondheid, ouderenzorg, digitalisering, GGZ en geboortezorg. Elk vraagstuk vergt een gezamenlijke aanpak van zorgaanbieders, gemeenten, welzijn, inwoners en zorgverzekeraars. ROS Friesland initieert en faciliteert netwerken, bouwt aan gezamenlijke ambities en partnerschap en ondersteunt bij programma’s en projecten.

Wat ga je doen
Samen met collega adviseurs/projectleiders lever je een bijdrage aan het versterken van de eerstelijn en het realiseren van kwalitatief goede en blijvende betaalbare zorg. De juiste zorg op de juiste plek en door de juiste professional is daarbij één van de grootste uitdagingen op weg naar blijvend zinnige en zuinige zorg. Als ROS Friesland werken we daarom ‘over’ de grenzen van de eerstelijn heen met de nulde en tweede lijn aan concrete samenwerkings- en verbeterprojecten.

Dat doet je niet alleen op het kantoor van ROS Friesland, je bent vooral zichtbaar in jouw werkgebied en op regionaal/ provinciaal niveau waarbij je om tafel zit met verschillende zorgverleners en partners om te sparren en adviseren over diverse vraagstukken. Geen dag is hetzelfde. Van acquisitie en relatiebeheer, tot advisering en projectvoorbereiding en -uitvoering, voor jou is dit dagelijkse kost. Je bent verantwoordelijk voor het opleveren van een kwalitatief hoogwaardig advies en draagt zo bij aan innovatie, verbetering en beleidsontwikkeling. Je weet met een heldere en transparante manier van communiceren en inhoudelijke kennis, mensen te overtuigen en mee te nemen. Met tact en souplesse weet je conflicten en weerstanden te voorkomen of om te buigen.

Als adviseur werk je regionaal en provinciaal op strategisch vlak aan verschillende thema’s.

Profiel
We zijn op zoek naar een enthousiaste adviseur met affiniteit op het gebied van digitalisering/ICT die een bijdrage wil leveren aan een krachtige eerstelijn en kwalitatief goede en betaalbare zorg in Friesland.
Als adviseur ben je verantwoordelijk voor acquisitie, advisering en projectcoördinatie en -uitvoering of begeleiding. Je verbindt partijen en zorgt voor multidisciplinaire samenwerking tussen eerstelijns zorgverleners in de regio en andere lijnen en domeinen van zorg & welzijn.

We zijn op zoek naar een proactieve adviseur met ambitie
• je coördineert (o.a. regionale) projecten in multidisciplinaire setting;
• je onderzoekt en anticipeert op relevante ontwikkelingen en draagt bij aan de ontwikkeling van regiobeelden;
• Je bent in staat zelf opdrachten te verwerven
• Je draagt proactief bij aan de positionering van ROS Friesland
• Ervaring met ICT/digitale zorg

Wat vragen wij
• academisch werk- en denkniveau;
• ruime ervaring in (strategische) advisering en project- of programmamanagement m.b.t. zorgvraagstukken;
• goede kennis van en netwerk binnen de (eerstelijns)gezondheidszorg;
• goede netwerker en verbinder, rolbewust;
• ondernemend, proactief en een flexibele werkhouding;
• commercieel ervaren en goed ontwikkelde onderhandelingsvaardigheden;
• enthousiast, energiek, daadkrachtig en resultaatgericht;
• zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
• procesmatig en analytisch denkvermogen;
• goede communicatieve en sociale vaardigheden;
• bereidheid tot het verrichten van werkzaamheden in de avonduren;
• in bezit van eigen vervoer.

Plaats in de organisatie
Als adviseur leg je verantwoording af aan de directeur-bestuurder van ROS Friesland.

Wat bieden wij
Een uitdagende baan binnen een dynamische organisatie èn binnen een enthousiast team. De aanstelling is voor 28-32 uur per week voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring en valt onder de CAO Huisartsenzorg schaal 11. Ook een ZZP-constructie is bespreekbaar.

Het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt onderdeel uit van procedure.

Meer informatie en solliciteren
Meer informatie over de organisatie en werkwijze vind je op deze website en voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Sandra Scherstra, Directeur-Bestuurder, op telefoonnummer 06 – 199 22 523.

Ben je enthousiast over bovenstaande vacature en herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer dan via onderstaand formulier of mail je cv en motivatie naar e.bax@rosfriesland.nl. Dit kan tot uiterlijk 5 oktober 2022.

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB.