Wiekie Gorter

Begin 2019 ben ik begonnen als directeur bestuurder ROS Friesland. Na een flink aantal jaren werkzaam te zijn geweest in ziekenhuizen en geestelijke gezondheidszorg, doe ik nu mijn intrede in de eerste lijn.
Ik ben een netwerker en ben de laatste jaren voornamelijk in Friesland werkzaam geweest. De kennis die ik heb opgedaan van de Friese zorgorganisaties ervaar ik als een groot voordeel.
De eerste lijn is flink in beweging en ik zie dat als een mooie kans voor ROS Friesland. Dat vraagt ook om kennis hebben van het Friese Zorglandschap.

ROS Friesland is een organisatie met veel potentie en beschikt met haar medewerkers over goeie expertise op diverse vlakken, ik zie het als een uitdaging om de organisatie naar een hoger plan te brengen. Dat vereist naast een professioneel en transparant aanbod vooral zichtbaarheid en een goeie dialoog met verzekeraar en zorgaanbieders.

Mijn eerste maanden bij ROS Friesland stonden vooral in het teken van positionering, inrichting en op de kaart zetten van ROS Friesland.

ROS landelijk beschikt naast een brancheorganisatie over een actief landelijk netwerk. Om het kader en de beleidsmatige context van ROS organisaties beter te leren wil ik mij de komende maanden intensiever in gaan bewegen in de landelijke netwerken. Het proactief toepassen van o.a. beleidsregels, interpretaties Hoofdlijnenakkoord en andere zaken maakt van ons een stevige gesprekspartner en het sterkt ons als organisatie ROS Friesland in de profilering en ons aanbod.

Al met al een leuke uitdaging om als directeur bestuurder samen met de medewerkers een mooie organisatie neer te zetten.

Directeur/bestuurder
Neem contact op