Marja Kuik

‘Houd het hoofd koel en het hart warm’

Mensen die passie hebben voor hun vak inspireren mij. In de zorg werken gepassioneerde professionals en het gaat écht ergens over. Daar zet ik me graag voor in. Zodat zij kunnen doen wat er echt toe doet.

Ik help professionals hun opties te verkennen, hun inzicht te versterken en hun koers te bepalen. Voor hun eigen praktijk, of bij het samen werken in een groter geheel. Bij samenwerking in netwerken binnen de zorg, maar ook bij samenwerking met andere domeinen als welzijn en gemeenten. Mijn ervaring in het bedrijfsleven komt daarin goed van pas. Ik zoek met hen naar de essentie in hun ambities en help hen van daaruit het gedeelde belang te realiseren.

Misschien moet je iets leren, terwijl je dacht het allemaal te kunnen. Dat kan weerstand of conflicten oproepen. Mijn uitdaging is om mensen hierbij te helpen, te inspireren en soms te confronteren; onafhankelijk denken en integriteit zijn mijn kernwaarden. Ik ben gedreven, scherp en nieuwsgierig en mijn ambitie is mijn bijdrage te leveren aan een sterke eerste lijn en duurzaamheid in de zorg. Wanneer werkt het echt: voor de samenwerking, voor alle deelnemers, maar ook voor ons als burger en patiënt? Nu, maar ook later?

ROS Friesland Logo