Jelle Nutma

Adviseur

‘Het moet er altijd om gaan dat we resultaten bereiken’.

Dat we de zorg weer een stukje beter maken door de dingen die we doen. Daarbij staat de inhoud altijd centraal. Natuurlijk is het ook nodig dat je goed oog hebt voor het proces, maar teveel proces is niet goed omdat daarmee het behalen van resultaten soms in de verdrukking komt.

Het zit in mijn aard altijd opgeruimd en optimistisch aan de slag te gaan. Ook al zit het soms tegen; halfvol is het glas altijd voller 😊. Ik werk altijd met een open vizier en ga, waar dat maar kan, altijd zo recht mogelijk door zee. En ik handel altijd vanuit respect voor de ander, ook al is of doet iemand ‘ingewikkeld’ of ‘moeilijk’.

Vaak hebben we de neiging dingen als complex te zien. Complexiteit zie ik als een uitdaging. Ontrafel het, deel het op in kleine stukjes. Dus maak het simpel, pak het aan en los het op. Ik vind het ook belangrijk dat we ons niet verliezen in ingewikkelde overleg- en communicatiestructuren. Ook dat moeten we zo simpel mogelijk houden, al was het alleen maar omdat tijd kostbaar is.

Ik heb in de afgelopen decennia veel kennis en ervaring opgedaan in de ziekenhuiszorg en ben verantwoordelijk geweest voor de zorg en alle aspecten die daarbij komen kijken, van kwaliteit tot financiën en van patiëntbejegening tot digitale dossiervoering. Daardoor heb ik een integrale kijk op zaken. Dat is belangrijk omdat de hiervoor genoemde aspecten altijd op elkaar ingrijpen. Ik ben daarbij altijd in staat geweest om zowel goed zaken te doen met dokters, verpleegkundigen en assistentes alsook met kwaliteitsfunctionarissen, financiële managers enz. En vooral ook om ze met elkaar te verbinden en zodoende resultaten te boeken. Juist dat maakt het werk leuk en uitdagend.