Anneke Venema

‘Wordt de zorg voor de patiënt er beter van?’

Analyse, inspiratie en ‘de volgende stap’ zijn zaken waar ik mij vanuit mijn functie als directeur/bestuurder van ROS Friesland op richt. Samen met anderen verder ontwikkelen om zo te komen tot meer gezondheid en welzijn, dat is mijn uitdaging.

Als wij samen oplossingen bedenken is de vraag: ‘Wordt de zorg voor de patiënt er beter van? Ervaart hij betere zorg en hoe draagt de zorg bij aan gezond blijven en voorkomen van (te veel) zorg. Maar ook: hoeveel mag dat kosten?’ Dit zijn vraagstukken die niet alleen in de spreekkamer of binnen de zorg tussen organisaties en professionals opgelost kunnen worden. Hiervoor is samenwerking met andere domeinen zoals welzijn, gemeente, wonen en werk nodig.

Ik schakel daarbij op meerdere niveaus om zo samen met anderen tot een resultaatgerichte aanpak te komen. Het complexe veld waarin we samen werken met de autonome zorgprofessionals en zorgorganisaties inspireert mij. Mijn expertises zijn organisatie- en netwerkontwikkeling, strategievorming, systeemaanpak, programmaontwerp voor vernieuwing en innovatie.

ROS Friesland Logo