Goed en Prettig Samenwerken

30 januari 2024

Vandaag vieren we de Dag van Werkplezier in de Zorg, een mooie gelegenheid om met collega’s stil te staan bij het waardevolle zorgvak. Tevens is het een dag om met elkaar in gesprek te gaan over manieren om werkplezier te vergroten.

Op 25 januari hebben assistenten uit huisartsen- en polipraktijken dit reeds gedaan tijdens de tweede bijeenkomst van de reeks ‘Goed en Prettig Samenwerken’, georganiseerd door ROS Friesland, Medisch Centrum Leeuwarden en Regiocommissie Noordwest.

In een tijd van groeiende zorgvraag en afnemend personeel, waarbij de werkdruk in de eerste- en tweedelijnszorg toeneemt, is het de vraag hoe we gezamenlijk ervoor kunnen zorgen dat het werken met elkaar ook ‘leuk’ blijft.

Het doel van de conferentie was om wederzijds begrip te krijgen voor elkaars standpunt en de kennis over regels en afspraken in het vak op te frissen om misverstanden te voorkomen.

Ook bood de avond ruimte om praktijkervaringen te delen, obstakels te bespreken en vragen uit te wisselen. Daarbij werden tevens tips en tops gedeeld. Een presentatie over de Stadspoli Leeuwarden en een Quiz over Verwijsregels zorgden voor levendige discussies.

Het enthousiasme van de avond leidde tot de behoefte om dergelijke bijeenkomsten regelmatig te herhalen. Wordt dus vervolgd!

Heb je vragen over de bijeenkomst ‘Goed en Prettig Samenwerken? Neem dan contact op met onze adviseur Erwin Brameijer.

Ga terug naar nieuwsoverzicht