Domotheek geopend!

18 april 2024

Lampen met bewegingssensors en robotstofzuigers: voorbeelden van domotica, slimme hulpmiddelen voor thuis. Domotica maken het leven thuis veiliger, eenvoudiger én leuker. Sommige hulpmiddelen zijn speciaal gemaakt voor ouderen, zoals de anti-tremor lepel en een interactieve robotkat, het ideale gezelschap voor mensen met dementie.

Om deze domotica zelf thuis uit te proberen kun je nu terecht bij de Domotheek: uitleenpunt voor slimme hulpmiddelen thuis.

De Domotheek hebben wij als ROS Friesland samen gerealiseerd met Regioplan Heerenveen en omgeving, de gemeente Heerenveen en de Bibliotheken Mar en Fean.

Vanmiddag opende Wethouder Sybrig Sytsma de Domotheek en gebruikte daarbij de sleutelvinder, nog een voorbeeld van zo’n slim hulpmiddel! Onze projectleiders voor domotica, Iris en Bea, nemen je mee in onderstaande vlog om je alles te laten zien:

Iris Nawia en Bea Sloothaak over de opening van de Domotheek

Nieuwsgierig naar domotica en ze ook eens uitproberen? Ga voor meer informatie en demonstraties op woensdagen van 12.00 tot 13.30 uur naar het uitleenpunt in de Bibliotheken Mar en Fean in Heerenveen of kijk op: https://lnkd.in/ecfS5GGa. Een afspraak maken is niet nodig.

 

Ga terug naar nieuwsoverzicht