Training Werken rondom de dood

Inschrijven is niet meer mogelijk.
Datum: 14 december 2017
Tijd: 16:00 - 20:00 uur
Locatie: HuizumerPoort
Adres: Sixmastraat 18, Leeuwarden
Spreker(s): Hanneke van der Plassche, trainer/coach
Doelgroep: Huisartsen, (uit Leeuwarden)
Organisatie: Leeuwarder Fonds Achterstandswijken i.s.m. ROS Friesland & LHV Academie

Aanvullende informatie

Kosten: Geen

Hebt u het gevoel niet helemaal op de hoogte te zijn van alles rondom overlijden, uitvaart en rouw? Na deze training is uw kennis weer helemaal up-to-date. U krijgt bovendien veel informatie over de gebruiken en gewoonten van verschillende religies.

Leerdoel

  • U bent op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom schouwen, uitvaart, obductie, opbaren, balseming en bijzondere situaties zoals orgaandonatie, ter beschikking stellen aan de wetenschap en zelfdoding
  • U bent op de hoogte van verschillende (cultureel bepaalde) rituelen rondom het overlijden
  • U heeft handvatten gekregen bij het signaleren van en handelen bij rouw en het herkennen van een verstoorde rouwontwikkeling

Inhoud training

Als huisarts draagt u vaak de zorg voor patiënten die stervende zijn en hun naasten. Begeleiden in de palliatieve fase, schouwen na het overlijden en de gesprekken met de nabestaanden. Allemaal onderdeel van het takenpakket van de huisarts. Maar hoe goed bent u de hoogte?

Deze training biedt theoretische kennis en praktische tips, onder meer over het overleden lichaam, de laatste verzorging, het opbaren, de uitvaart en rouw. Ook komen de gebruiken en gewoonten van verschillende religies aan bod. Er is veel aandacht voor casuïstiek.

Doelgroep

Leeuwarder huisartsen

Accreditatie

3 punten

Kosten

Deze training wordt u aangeboden door:

Lianne van Mourik
Secretariaat Netwerken Palliatieve Zorg Fryslân
Neem contact op