VOL!!! Driedaagse training Manuele Facilitatie van de Larynx (MLF) (B)

Inschrijven is niet meer mogelijk.
Datum: 01 november 2018
Tijd: 09:00 - 17:00 uur
Locatie: Hotel Wolvega - Heerenveen
Spreker(s): Katja de Wildt en Loes Selten, logopedisten
Doelgroep: Logopedisten,
Organisatie: ROS Friesland

Aanvullende informatie

Kosten: € 755,00

Driedaagse training: 1+2 november en 14 december 2018

 

Over MLF

Manuele facilitatie van de larynx is een methode om hypertonie bij stempatiënten op een directe, snelle en effectieve manier te verminderen. Het is een toegevoegd onderdeel binnen de stemtherapie.

Door gebruik te maken van manuele technieken worden spieren en structuren in en rond de larynx ontspannen en meer mobiel gemaakt.

De principes van MFL zijn zowel diagnostisch als therapeutisch te gebruiken. Binnen het diagnostische gedeelte wordt er een gedetailleerd inzicht verkregen in de relatie tussen houding en spierspanning op (peri)laryngaal niveau. In de therapie ontstaat er door het rekken (stretchen) van spieren een nieuwe propriocepsis bij de patiënt, waardoor de bereikte ontspanning ook buiten de therapie blijft bestaan.

Naast de bereikte ontspanning blijft de noodzaak om nieuwe stemtechnieken aan te leren. Dit zal echter sneller en efficiënter gaan, omdat het steminstrument zelf meer ontspannen is.

MFL wordt daarnaast met goed resultaat toegepast bij globusklachten.

Inhoud

In deze training wordt aandacht besteed aan herhaling van diagnostiek en therapie. Bekende technieken worden verfijnd. Vragen en ervaringen worden uitvoerig besproken Ook worden nieuwe therapeutische grepen aangeleerd.

Na 6 weken vindt de derde dag plaats en worden de observatie- en oefenopdrachten besproken. Tevens wordt feedback gegeven op de wijze van diagnostisch en therapeutisch handelen.

Accreditatie

23 punten

Aantal deelnemers

Minimaal 15 en maximaal 18 deelnemers. Bij minder dan 15 inschrijvingen kan de training niet doorgaan.

Kosten

U betaalt € 775,00. Deze prijs is inclusief koffie/thee/lunches en trainingsmateriaal. Let op: bij 18 deelnemers betaalt u € 755,00. Eventueel teveel betaalde trainingsgelden worden dan teruggestort.

Annulering

  1. Bij annulering van 1 september 2018 tot 18 oktober 2018 bent u 50% van de kosten verschuldigd.
  2. Bij annulering van 18 tot 25 oktober 2018 bent u 75% van de kosten verschuldigd, daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd.
  3. U heeft altijd de mogelijkheid u te laten vervangen; graag in overleg met de organisatie. Wij brengen dan wel 10% administratiekosten in rekening.
Lianne van Mourik
Secretariaat Netwerken Palliatieve Zorg Fryslân
Neem contact op